Fergen Stena Nautica bringer passasjerer mellom Varberg i Sverige og Grenå i Danmark

Ferge Varberg-Grenå

Stena Nautica seiler ruten mellom Grenå og Varberg

 

Hvis dere ønsker å kombinere Danmark og Sverige i ferien, eller trenger transport mellom Jylland og Sverige er fergelinjen mellom Varberg og Grenå et godt utgangspunkt.

 

Fergestrekningen drives som en typisk ”transportetappe”-ferge, det vil si at tjenestetilbudet om bord er begrenset i forhold til hva vi er vant til fra ”danskebåtene”. Men det er en buffet-restaurant som serverer varme retter med salat og drikke og i Coffeshop serveres det småretter og drikkevarer. Fergen har også en butikk med taxfree-varer. På overfarten kan barna hygge seg i lekerommet med filmer, masse leker og et ballrom. Alle barn mellom 6 og 12 år kan ha ekstra moro i Matrosklubben.

 

Kjøp billetter Grenå-Varberg

For rask og enkel transport mellom Danmark og Sverige er ruten Grenå-Varberg helt ypperlig.

Kjøp billetter her

 

Overfarten mellom Grenå i Danmark og Varberg i Sverige tar i overkant av 5 timer, så det kan være en idé å bestille lugar for å sove litt hvis dere har en lang reise foran dere.

Grenå

Grenå

Helt øst på det populære ferieområdet Djursland finner vi det lille tettstedet Grenå, som i tillegg til å huse Kattegatcentret også er fergested for linjen Varberg-Grenå.

Varberg

Varberg

Den lille byen Varberg er et relativt ukjent sted for oss nordmenn, men har faktisk vært en turistdestinasjon i 200 år. Først som kursted, mens tradisjonell turisme har kommet til underveis.

Ferger Danmark-Sverige

Tollkvoter

Tollkvoter

Skal du avgårde med ferge, men husker ikke helt hva "kvota" er? Se vår oppsummering

 
Ta Ferge! © 2017