Ta Ferge!

Fjordline Express krysser strekningen Kristiansand - Hirtshals på noen timer

Ferge Kristiansand-Hirtshals

Fjordline Express er overlegent raskest mellom Norge og Danmark - 2 timer og 15 minutter tar turen

 

Det går to ferger mellom Kristiansand og Hirtshals. Begge er bygget for høy fart og har et godt servicenivå om bord.

Kjøp fergebilletter 

Ta sjøveien mellom våre to naboland.

Kjøp billetter her

Fjordline - 2 timer og 15 minutter fra Kristiansand til Hirtshals

Overfarten til Hirtshals

Når det kommer til hastighet er det Fjord Line sin Fjord Line Express som går av med seieren. Den bruker kun 2 timer og 15 minutter på fergeturen over Skagerak. Tittelen "Raskeste ferge mellom Norge og Danmark" hankes dermed inn med trygg margin av Fjord Line.

Serveringssteder

Benytt tiden til å nyte god mat

Variert buffet, tilpasset døgnet

Den korte tiden om bord i fergen blir kortet ytterligere ned når man nyter god mat på overfarten. Fjord Line har flere alternative spisemuligheter på sin ferge. Selv foretrekker vi buffet'en da man kan sitte ned og slappe av på en litt annen måte enn i caféene, og maten er selvfølgelig mer variert. Med fire overfarter er maten også tilpasset tiden på døgnet. På første overfart serveres det frokost, andre seiling er det lunch, mens på tredje og fjerde overfart så står middagen klar.

Lunchbordet består av kalde og varme småretter. Middagsbordet består av en variert meny med kjøttretter og maritim mat, en egen salatbar og et dessertbord. Drikkevarer (mineralvann, øl, vin og kaffe) er inkludert i prisen, men frokosten er "alkoholfri", det vil si at da serveres det ikke øl og vin.

 

Bestill buffet sammen med turen, da det fort blir fullt på populære avganger.

 

Småretter og kioskvarer

Hvis dere ønsker et enklere måltid er Buffet Express stedet. Den finner dere på dekk 2, og der serveres det en dagens rett og småretter som salat, baguetter mm. Det er også en kiosk om bord på fergen med is, pølser, drikkevarer (kalde og varme) og andre kioskvarer.

 

NB: Det er ikke heis på Fjord Line Xpress, så rullestolbrukere får ikke benyttet tilbudet på dekk tre, det vil si buffeten og kiosken.

Tax-free

Taxfree butikken er åpen

Alle ferger mellom Norge og Danmark må ha en taxfree-butikk - for noen er den jo halve reisen! Fjordline Express sin butikk er åpen over hele overfarten, og tilbyr et variert utvalg av "den typen varer man forventer å finne"  :)

Lugarer / Sitteplasser

Sitteplasser som tilfredsstiller alles krav

Fjord Line Express har sitteplasser i tre kategorier. Den enkleste varianten, Basic Sete, er inkludert i billettprisen og comforten kan sammenlignes med et flysete, men det er ikke fullt så trangt - heldigvis. Setene står i rekker, og det er nedfellbart bord i seteryggen foran.

Comfort Sete er noe mer komfortabelt, og man sitter i grupper med et bord i mellom. Så, det er litt bedre plass og man får et ordentlig bord. Comfort Sete er et betalt tilvalg.

Fjord Cat Lounge har samme komfort som Comfort Sete, men omgivelsene er noe roligere i det avsperrede loungeområdet på tredje dekk. Enkel servering og drikke er inkludert i prisen - det samme er kaffe og dagens ferske aviser.

Underholdning

Underholdningstilbudet om bord

Med en overfartstid på 2 timer og 15 minutter er det ikke lagt opp til noe underholdningstilbud på denne fergestrekningen.

 

Mellom Kristiansand og Hirtshals går det unna - 3 timer og 15 minutter bruker Color Lines Superspeed på turen

Her ser vi Color Lines Superspeed på vei over fra Kristiansand til Hirtshals.

 

Color Line - 3 timer og 15 minutter til Hirtshals

Overfarten til Hirtshals

Selv om Color Line sin ferge må se seg slått på tiden over Skagerak er ikke Superspeed noen sinke. På solide 3 timer og 15 minutter er overfarten unnagjort, og Danmark ligger foran dere...

 

Lugarer / Sitteplass

Bestill sitteplass

Det er godt med plass i fergen som seiler mellom Kristiansand og Hirtshals, men på store utreisedager lønner det seg å bestille et sted å sitte. Valget står mellom Business Class eller Voyager Class. Førstnevnte frister med forfriskninger, aviser og rolige omgivelser. Begge klasser har TV i setet foran.

 

Alternativet til å bestille kun en stol er å booke et sete i buffetrestauranten, mer om det i neste avsnitt.

Serveringssteder

Ankom Hirtshals god og mett

Fergen har en buffetrestaurant, Catch Me if You Can, som har godt utvalg og varierte retter. Bestiller dere en plass i buffet-restauranten beholdes bordet over hele overfarten (dere kan gå fritt ut og inn av restauranten, bare husk bookingkortet).

På spisestedet Fly Me to the Moon går det i småretter som pizza, pasta og den sunne varianten; salater. Det er ikke bordreservasjon.

Hvis dere kun føler for å slappe av i bedagelig bar-milijø er The Bluefins’ Lounges & Bars trolig stedet for dere. Alle rettigheter.

Tax-free

- Klar for en god handel?

En tur i tax-free butikken er nær sagt "obligatorisk", så heldigvis har fergeselskapet gjort en god innsats når det gjelder vareutvalget i de fem butikkene om bord. Tilbudene går i parfyme, drikkevarer, mat, klær, klestilbehør og elektronikk. Og det er absolutt penger å spare, hvor mye avhenger av produktkategori, så sammenlign priser.

Underholdning

Underholdning på deres vei til Hirtshals

Med så kort overfartstid er det begrenset med underholdningstilbud om bord i denne fergen. I sittesalgene er det TV-apparater, mens internett kan leies på timebasis over det meste av båten. I skoleferier mønstrer Captain Kid på fergen og underholder de minste med litt uskyldig Skagerak-pirateri.


Login Form