Ta Ferge!

Stavangerfjord er den ene fergen som skal trafikkere Langesund-Hirtshals, sammen med søsterfergen Bergensfjord.

Ferge Langesund-Hirtshals

Om bord i den helt nye fergen Stavangerfjord finner dere et variert tilbud

 

Med den nye fergeruten mellom Langesund og Hirtshals når dere Danmark på ca 5 timer.

 

Overfarten til Hirtshals

Fergen fra Langesund seiler på ettermiddag- og kveldstid, og overfarten tar 5 timer. På overfarten kan man nyte god mat i delikate omgivelser og det er mulig å leie en lugar for å slappe av og kanskje sove litt. Fergen har også en taxfree-butikk.

 

Alternative ruter

Har dere vurdert alternative ferger som seiler fra Oslo?

Oslo-København    Oslo-Frederikshavn

 

 

Serveringssteder

Nyt god mat i delikate omgivelser

Tips: Ikke gå i fella og ta en pølse på bensinstasjonen før dere kjører om bord i ferga! For om bord kan dere velge mellom å spise på en buffetrestaurant, nyte a la carte eller tapas akkompagnert av litt pianomusikk.

 

Commander Buffet

Buffetrestauranten er nok det foretrukne valget for de fleste passasjerene, og det er et godt valg... Buffeten består av variert mat fra hele verden bestående av klassiske retter, sesongbaserte retter og overraskelser fra kokken. Maten nytes til en panoramautsikt over vakker norsk skjærgård og Skagerrak.

 

Grieg Gourmet

Restauranten Grieg Gourmet byr på en mer intim atmosfære enn buffetrestauranten, og byr på mat spesielt sammensatt etter sesongen. Kokkens fokus er lokale råvarer av høy kvalitet, og kystens matkultur. Spennende internasjonale retter har også funnet veien til Grieg Gourmet.

 

Bungalow Wine & Tapas

Snippen sitter litt løsere i tapasbaren, hvor spansk fingermat kan nytes med følge av god vin og avdempet pianomusikk.

 

Oasis Garden Café

I fergens hage, Oasis Garden Café, kan dere kjøpe enklere retter.

Underholdning

Underholdning på vei mot Hirtshals...

Etter maten venter det forskjellige underholdningstilbud om bord. Underholdningen varierer med for eksempel tema, spesialarrangementer, show osv.

Tax-free

Kutt avgiftene i Tax Free-butikken

Tiden mellom Langesund og Hirtshals kan også brukes til litt avgiftsfri shopping i fergens taxfree-butikk. I fergens butikk finner dere parfyme, kosmetikk og klær til fordelaktige priser, og selvfølgelig er det også et godt utvalg av drikkevarer, tobakk og snop - og her kan det virkelig spares inn. Men gå heller ikke glipp av delikatessen - kanskje dere finner noen spennende godbiter der!

Husk å ta med boardingkortet til taxfree-butikken, og sjekk tollreglene både for Norge og Danmark. (Siden Norge ikke er en del av EU har faktisk Danmark ganske strenge tollregler når man ankommer fra Norge. Les mer på https://www.skat.dk/SKAT.aspx?oId=78270&vId=0&lang=DA)

Lugarer / sitteplasser

Slapp av på lugaren

Å leie lugar på en så kort overfart virker kanskje litt rart, men det koster ikke mange hundrelappene, og så kan man komme frem til Hirtshals uthvilt. Særlig hvis man skal kjøre videre sørover i Danmark kan det være lurt - nyt et bedre måltid, gå til lugaren og sov noen timer - og ankom Danmark klar for veien!

 

 

 


Login Form