Ta Ferge!

Fergen Stena Saga er på vei ut i Oslo-fjorden med stø kurs mot Frederikshavn

Ferge Oslo-Frederikshavn

Fergen Stena Saga har forlatt kai i Oslo og er på vei mot Frederikshavn i Danmark

 

Kjøp billetter Oslo-Frederikshavn

Kjøp billetter / sjekk priser

Fergen som går mellom Oslo og Frederikshavn benyttes av livsnytere på tur, og dem som trenger komfortabel transport mellom Norge og Danmark.

 

Om bord i båten er det et godt utvalg i spisesteder og barer, underholdning og to tax-free butikker med godt utvalg. Skal dere virkelig nyte reisen er kanskje spa’en om bord en mulighet – ankomsten i Frederikshavn (eller Oslo) skjer da med senkede skuldre…

 

Servering

Nyt god mat og drikke hele veien til Frederikshavn

Spisestedene og barene er viktig for opplevelsen om bord i en ferge, og Stena Line har et variert utvalg på fergen mellom Oslo og Frederikshavn. Det at Arne Brimi setter navnet sitt som et kvalitetsstempel på matens kvalitet og rettenes sammensetning er ikke et dårlig skussmål.

 

Spisesteder

Metropolitan: À la carte restaurant som ligger på 8. dekk, så her får dere i pose og sekk med god mat og fin utsikt over havet. Serverer lunch og middag.

Taste: Den populære bufférestauranten ligger på 8. dekk og den serverer et variert utvalg av retter til hver bordsetning. Serverer frokost, lunch og middag.

 

Barer

Forza Bar: Sportsbar som serverer kaffe, småretter og annet drikke som kan friste som tilbehør til sportssendingene som vises på TV.

C-View Showbar: På dagen kan dere nyte av barens innhold i rolige former, mens når kvelden kommer entrer underholdningen scenen.

Riva Bar: Hvis det frister med en kaffe eller drinks i rolige omgivelser er Riva Bar stedet.

 

Tax-free

Gjør en god tax-free handel

At det er penger å spare på å shoppe tax-free om bord på fergen mellom Oslo og Frederikshavn er hevet over enhver tvil, og for de som lurer, så har utvalget blitt betraktelig bedre de senere årene. Det er to butikker i fergen :

Shopping Center selger drikkevarer, tobakk, snop, matvarer og diverse produkter som musikk og elektronikk.

Parfyme og Mote har et overraskende bredt utvalg av det som rører seg innen parfyme, kosmetikk og accessories.

Husk å ta med boardingkortet når du handler tax-free, og sett deg inn i tollreglene før avreise.

 

Velvære

Ta et spa mens fergen seiler Oslo - Frederikshavn

Selv om reisen mellom Oslo og Frederikshavn i hovedsak består av hygge med gode venner eller familie kan det være greit med et avbrekk. Den siste nyvinningen om bord er et 750 kvadratmeter stort spa hvor dere kan ta badstue, slappe av i et varmebasseng eller bare nyte livet i relaxavdelingen. Etter turen i spa kan det kanskje være hyggelig å ta turen opp på broen og besøke kapteinen eller overstyrmannen. Ett par dager i uken diskes det opp med klassisk bingospill i C-View baren. I helgene stiger stemningen mange hakk, for da kjører diskoteket på 10. dekk nesten hele natten igjennom…

 

Sesong

I feriene blir fergen gjort om til Barnas Båt

Når skolene holder ferie endres fergen til Barnas Båt. På vei fra Oslo til Frederikshavn får barna spennende opplevelser med pirater (av den hyggelige sorten), morsomme teaterforestillinger og show, oppgaver, gøyal musikk og en rekke aktiviteter rundt om på fergen.

 

Julebord som seiler til Frederikshavn

Mens julenissens hjelpere forbereder julen, gjøres det klart til julebord om bord i fergen. I stedet for en stressende bytur kan dere nyte 24 timer med god mat, underholdning og fiks ferdig julepyntet ferge.

 

Lugar

Lugarer i alle prisklasser

Lugarene om bord gjenspeiler de reisendes behov. Er formålet med turen å kose seg maksimalt med cruisestemning er lugartypene Captains Class Minisuite eller Comfort Class Pluss å foretrekke. Her snakker vi romstandard på linje med gode hoteller.

For den mer økonomibevisste, som allikevel vil nyte turen, er de utvendige standardlugarene med vindu gode alternativer. Mens hvis turen kun er å betrakte som en transportetappe og lugaren kun er et sted å sove er innvendig standardlugar eller økonomilugarene gode valg.

  • Captains Class Minisuite: Dra to stykker og nyt den ekstra plassen og comforten i Minisuiten, som er fergens beste lugar. Kan også romme hele familien ved å bruke sovesofaen. Gir adgang til egen lounge. I lugaren: Sittegruppe, skrivebord, stort bad, buksepresse, TV. Dere ønskes velkommen med fruktkurv på lugaren med "nogo attåt".
  • Comfort Class Plus med dobbelseng: Utvendig lugar med bedre seng og litt mer plass gir turen et ekstra pluss. I lugaren: Skrivebord, TV, dobbelseng, minikjøleskap
  • Comfort Class, 3 sengs: Utvendig med tre sengeplasser og plass til barnevogn/barneseng. I cabinen: Sofa, TV, skrivebord, minikjøleskap.
  • Standard med vindu: 2 sengs utvendig lugar. Denne typen kan også fås tilpasset til handicappede.
  • Hundelugar: 4 sengs utvendig med plass til 3 husdyr - kort vei til luftemuligheter for dyrene
  • Standard: 4 sengs uten vindu
  • Økonomi: 4 sengs uten vindu. Fergens absolutt billigste mulighet! OBS: Under bildekk uten heis
Aldersgrense

Aldersgrense for fergen mellom Oslo og Frederikshavn

Cruise (tur/retur på samme reise)

For cruise hvor man reiser tur/retur på samme reise er aldersgrensen 23 år når man reiser uten foresatte*.

 

Transport til Danmark

Reiser man en vei, eller foretar minst en overnatting i Danmark, er aldersgrensen uten foresatte* 18 år.

 

* Foresattes billett må være på samme bestilling, og det er kun foreldre eller verge/fosterforeldre eller lignende som teller som foresatt.

 

Buss

La bilen stå hjemme - ta bussen til fergen

Dersom dere ikke skal ha med bilen over til Frederikshavn, er det ingen grunn til å reise med bil til Oslo. Ta bussen i stedet for, og slipp kjøreturen og parkering i Oslo. Bussene går fra Lillehammer (via Gjøvik og Elverum), Mysen, Sarpsborg og Kongsberg. Det er rikelig med stoppesteder underveis, så bussrutene dekker store deler av Østlandet. Endeholdeplass er Oslo, og den stopper selvfølgelig på fergeleiet - så dere kan nærmest spasere rett om bord i fergen!

Adresser

Oslo

Adresse

Akershusstranda 31, Skur 42, 0150 Oslo

 

Billetter

Reiser dere med bil får dere billetter ved ombordkjøring på fergen. Andre reisende henter sine billetter i terminalbygget i billettkontoret der.

 

Parkering i Oslo

Det er parkeringsplasser ved terminalen i Oslo, men dette er populære parkeringsplasser så det kan ikke garanteres ledige plasser. Billettene koster henholdsvis 200 kroner for 28 timer (normalt cruisetid) eller 400 kroner for 56 timer (lengre cruise med avgang på søndager). Parkeringen kan betales med mynter eller bankkort. Det er også et parkeringshus ved Bankplassen med samme priser. (Priser ved publisering i november 2013.)

Handicappede parkerer gratis.

 

Frederikshavn

Adresse

Færgehavnsvej 10, 9900 Frederikshavn

 

Billetter

Dere finner billettkontoret i terminalens 4. etasje. Reisende med bil får billettene ved ombordkjøring til fergen.

 

Parkering i Frederikshavn

Det er gratis å parkere de 8 første timene ved fergeleiet i Frederikshavn. Etter dette koster det 5 kroner per time, 50 kroner per døgn eller 300 kroner per uke. (Priser ved publisering i november 2013.) Det er godt med parkeringsplasser rundt om i byen, men i sentrum er det ofte fullt, så det kan være lurt å benytte plassene ved fergen. Det er uansett ikke lang vei å gå til Frederikshavn sentrum fra fergen.

 


Login Form