Ta Ferge!

Ta et cruise til København med fergen Crown of Scandinavia - nyt cruiselivet

Ferge Oslo-København

Fergene Crown of Scandinavia og Pearl Seaways bringer dere til København med stil

 

Fergene som seiler strekningen mellom Oslo og København forbedres stadig og tilbudet går i større og større grad i retning mot cruise-standard og fasiliteter.

 

Det er mange spisesteder å velge mellom – fra enkle caféer til stilfulle restauranter. Barene om bord har også det samme spennet, men alle har trivsel som en fellesnevner. Underholdning er prioritert på fergene, både for store og små – og tax-free shoppingen overrasker mange i positiv retning!

 

Ferge Oslo-København

Stress ned med et cruise til Nordens hovedstad, København, hvor dere kan gå i Tivoli, spise røde pølser og gå shop-amok!

Kjøp billetter Oslo-København

 

Serveringssteder

Nyt god mat og drikke på vei til København

Variasjonen på spisestedene om bord i fergen til København er stor! Her finner vi à la carte-resturant, buffet-restaurant og café. Som om ikke det var nok, så kan vi fristes av et brasseri, steakhouse og en enkel barosso i tillegg. For å få ekstra god kvalitet på maten er den kjente kokken Christer Berens hyret inn.

 

Mange og varierte spisesteder

7 Seas Buffetrestaurant: Med et stort spenn i retter, både varme og kalde, finner vi noe for alle i buffetrestauranten. Barn nyter godt av egen meny, og ikke minst softice-maskinen. Serverer frokost og middag.

Blue Riband Brasseri: Spennende retter, blant annet signert Christer Berens, nytes i hyggelig atmosfære i brasseriet.

Marco Polo Gourmetrestaurant: Nyt opp til 6 retters middag i gourmetrestauranten, uten stress. Bordet er ditt for kvelden. NB: Antrekk.

Xplorers Steakhouse: Biff slik den skal være – mør, saftig og smakfull - med kjøtt fra en krysning melom Angus, Hereford og Longhorn kveg.

Latitude Café: Små, lette retter med internasjonalt anstrøk. For deg som bare vil ha et kjapt og godt måltid.

Baresso: Kaffebar som også serverer sandwich og kaker

 

Barer

Red & White: Navnet levner vel ingen tvil, dette er vinbaren om bord. Men du kan også nyte en konjakk, øl for kjennere eller en aromatisk kaffe.

Navigators: Drikket smaker bedre med levende musikk!

Mermaid: I København kan dere besøke havfruen. Underveis på reisen kan dere besøke baren hennes – hvis været tillater uteservering.

Neptune Skybar: Møtestedet på toppdekket byr på god stemning og forfriskende drikke. Nytes best i solskinn…

Tax-Free

Shopping - en del av turen til København

Selv om det er rikelig med shoppemuligheter når dere ankommer København, gir verken utvalg eller priser noen grunn til å ikke benytte sjansen om bord også! Med varer innen kategoriene leker, klær, smykker, snop og drikkevarer finnes det noe for de fleste her. – Og parfymeriet, det har et utvalg dere ikke bør gå glipp av, til priser som kan friste noen og enhver.

Underholdning

Aktiviteter og underholdning

Selv om dere kan få riktig så luksuriøse og hyggelige lugarer, er det ingen grunn til å oppholde seg der hele kvelden. Om bord i fergen er det rikelig med aktiviteter og underholdningsmuligheter som lar dere komme frem til København, eller hjem til Oslo, noen opplevelser rikere.

 

For voksne

Før kveldens underholdning og aktiviteter kan det være behagelig med en tur i Adventure Club hvor dere kan finne roen i boblebadet og ta noen lengder i bassenget. Solarium og sauna hører også med til besøket. Hvis filmens verden frister er det faktisk kino om bord på fergen også – med et variert utvalg av de nyeste titlene.

 

Det er flere barer utendørs og innvendig hvor dere kan hygge dere i stilfulle omgivelser. Ta en liten ekspedisjon rundt på fergen og test dem ut! James Bond ville naturligvis lagt turen innom Adventure Club Compass Casino – der kan dere friste lykken med roulette, blackjack og spilleautomater (NB: Antrekk).

Kvelden avsluttes med stil i Columbus Nightclub hvor dere kan danse ut i de små timer til musikk fra live band.

 

For barn

Småtasser og litt større barn har også gode muligheter for å slå seg løs på fergen. I Kids Club henger barn fra 4 til 8 år sammen og ser tegnefilm, leker i ballrommet eller med andre spennende leker. I Adventure Club kan barna hygge seg i bassenget, og de minste kan slå seg løs i plaskebassenget. Det er alltid en viss fare for å treffe på pirater om bord i fergene mellom Oslo og København, men de er heldigvis av den hyggelige sorten – barna treffer dem i Piratklubben eller de underholdes av Jack The Pirate. Det settes opp et barneprogram for alle cruise, og skal barna virkelig slå seg løs kan det være penger å spare på å kjøpe et klippekort.

Lugarer

Lugarer i alle prisklasser

Du får akkurat hva du betaler for når du kjøper lugar. Ønsker du stil og kanskje litt luksus på linje med hva du får på gode hoteller kan du velge en av de fire Commodore lugartypene: Suite, Balcony, de Luxe og Class. Navnene avslører standard og størrelse!

Er dere derimot litt mer avslappede i forhold til hvordan dere sover, så spar penger på lugar (til shopping kanskje?) og velg Seaways-lugarer. De går fra Comfort-lugar med dobbeltseng, via standard lugar med havutsikt til to typer standard innvendig lugar. Gode alternativer.

 

  • Commodore Suite: Dette er fergens beste sted å overnatte! Med room service, god plass i lugaren, sittegrupper, komfortable senger, garderobe, TV samt mange andre godbiter. Tilgang til Lounge-området på fergen. Og som en ekstra liten bonus: 2 av suitene har veranda med boblebad!
  • Commodore Balcony: Stor luksuriøs lugar med balkong. Fasiliteter som TV, room service, garderobe mm. og tilgang til skipets lounge område gjør turen minneverdig.
  • Commodore de Luxe: Skal dere først reise til København, så gjør det med stil i en de Luxe lugar. Roomservice, TV, klesskap, frokost, bad med dusj eller boblebad... og mye mer!
  • Commodore Class: Dette er som et godt hotellrom (og er vår foretrukne lugar når vi reiser Oslo-København). God plass, room service, TV mm.

 

Til alle Commodore-lugarene blir det levert ut en flaske musserende vin ved utreise, så man kan hygge seg litt på lugaren før middag.

 

  • Seaways Class: Dette er standardlugarene om bord i fergene Oslo-København. Lugarene har plass til fire personer med sovesofa og køyeseng. Fås som innvendig eller utvendig lugar - forskjellen er utsikten, da de utvendige har vinduer.
  • Seaways Class Comfort: - Standardlugar med ekstra godfølelse for 2 personer! Dobbelseng, skap, forfriskninger mm.
  • Seaways Class Økonomi: Billigste reise til København, og med plass til opptil 4 personer. Det må påregnes noe støy i disse lugarene.

 

Aldersgrense

Aldersgrense Oslo - København fergen

Cruisereiser

Aldersgrense for reisende på cruise, uten foresatte er 20 år. (Definisjonen på cruise er en reise tur-retur Oslo-København med samme ferge uten overnatting.)

 

Transportreiser

Reiser man på en transportetappe, enten enveis billett til København, eller tur/retur med overnatting, er aldersgrensen 18 år for reisende uten foresatte.

 

Legitimasjon kreves før ombordstigning i fergen.

Adresser

Oslo

Adresse

Akershusstranda 31, Skur 42 (på Vippetangen)

 

Billetter

Kommer dere med bil blir billetter utlevert ved ombordkjøring i fergen. Andre reisende henvender seg i billettkontoret i terminalbygget, og får sine billetter utlevert der.

 

Parkering i Oslo

Ved fergeleiet er det parkeringsplasser for langtidsparkering, men dette er populære plasser så det er ikke garantert at det er ledig. Billettene selges for 28 og 56 timer til henholdsvis 200 og 400 kroner og betales med kredittkort/debetkort. Det er også en parkeringsplass ved Bankplassen, noen kvartaler unna. En annen mulighet når man reiser med fergen til København er å parkere om bord i fergen, til en pris av 300 kroner.

 

København

Adresse

Dampfærgevej 30, 2100 København Ø

Det går gratis shuttlebuss fra Magasin du Nord i sentrum av København til fergelejet.

 

Billetter

Kommer man kjørende får man billetter utlevert i det man kjører inn på fergeleiet. Reisende som kommer til fots henter sine billetter i terminalbygningen.

 

Parkering i København

Det er et område ved siden av fergens ankomststed, der er det mulig å langtidsparkere til en pris av 12 kr pr time. I tillegg er det flere parkeringshus i nærheten, men regn med å ta en "taxa" til og fra fergen da det er et stykke å gå.


Login Form