Ta Ferge!

Havnebyen Frederikshavn har mange godbiter som dere bør besøke

Bangsbo er en av mange attraksjoner i Frederikshavn (Foto: Bangsbo)

 

Frederikshavn

Besøkende til fergebyen Frederikshavn har mye å se frem til, og særlig Bangsbo byr på noe for enhver smak. Strandlivet i Frederikshavn skal heller ikke undervurderes – legg for eksempel et besøk til byens Palmestrand.

 

Badenymfer, gled dere!

Det er mange strender i og rundt Frederikshavn som fortjener et besøk, men den mest særegne er nok Palmestranden. Her sørger 90 palmer for nesten vaskeekte sydenstemning.

 

Hvis været ikke helt innbyr til strandliv byr badelandet The Reef og Frederikshavn Svømmehall på gode bademuligheter innendørs.

 

Shopping i Frederikshavn

Gågaten er stedet å begynne for de som ønsker å gjøre litt seriøs shopping, men ta også spranget over til Søndergade med en rekke faghandlere eller Danmarksgade Nord hvor interiør- og brukskunstbutikkene er samlet.

 

Bangsbo Hovedgård

Området i og rundt Bangsbo Hovedgård huser en rekke attraksjoner som fortjener en nærmere kikk:

 

Bangsbo Museum og Arkiv

Lokalhistorisk museum ligger i Bangsbo Hovedgård. En rekke temaer dekkes av lokalmuseet, blant annet historien om motstandsbevegelsen, via den lokale sjøfartshistorien til en stor vognsamling.

 

Dyrehaven

Gå en tur i den inngjerdede Dyrehaven – hvor sikahjort, dådyr og kronhjort går fritt.

 

Botanisk have

Stort sett alle danske slott og herregårder har et hage-/parkanlegg å være stolt av. Bangsbo Hovedgård er ikke noe annerledes og det er den opprinnelige hagen som nå fungerer som botanisk have.

 

Møllehuset

Møllehuset er trolig den eldste bygningen (1748) i Frederikshavn og fungerte som bolig ved møllen som brant ned i 1881. Nå er det restaurant i det gamle Møllehuset.

 

Bangsbo Fort

Opprinnelig bygget av tyskerne under 2. verdenskrig og senere overtatt av det danske sjøvernet som har utvidet anlegget. Bangsmo Museum har leier deler av fortet og drifter det som museum.

 

Kjøp billetter Oslo-Frederikshavn

Kjøp billetter / sjekk priser

 

Dronningestien og Pikkerbakken

Pikkerbakken byr på fantastisk utsikt over Frederikshavn. Området er nylig blitt utvidet med en natursti fra Pikkerbakken til Bangsbo Fort.

 

Cloostårnet

Hvis det er utsikt dere er ute etter er Cloostårnet stedet. Tårnet ligger på en liten høyde og er 60 meter høyt – det borger for god utsikt! Tårnet har tre utsiktsplattformer – en heis bringer dere til den første plattformen, mens de to neste nåes til fots.

 

Andre attraksjoner i Frederikshavn

Krudttårnet

Det handler om kuler og krutt i dette tårnet som ble bygget på slutten av 1600-tallet. Øverste etasjen er et kanondekk hvor gamle kanoner blir vist frem, mens etasjene nedenunder er noe mer fredelige – der vises Fladstrands (nå Frederikshavns) historie og en utstilling om havnen i Frederikshavn.

 

Fiskeriklyngen

Den eldste bydelen i Frederikshavn, nå hovedsakelig med bebyggelse fra slutten av 1700-tallet. – Her finner vi sjarmerende bindingsverkshus og gulkalkede perler om hverandre.

 

Nordre Skanse

Det første festningsanlegget (1627) som ble bygget i Frederikshavn (da Fladstrand).

 

Aktiviteter

FunHouse Frederikshavn

I det 1500 kvadratmeter store FunHouse kan små og store brenne av krutt i klatrevegger, rutsjebaner, hoppeslott – og mye, mye mer!

Frederikshavn Kunstmuseum og Exlibrissamling

Kunstmuseum med fokus på dansk og internasjonal samtidskunst. Museet har også en stor samling (sannsynligvis verdens største) av grafiske trykk.

 

Herregårder i Frederikshavn

Frederikshavn har ingen vaskeekte slott å by på, men har til gjengjeld tre hovedgårder.

Knivholt Hovedgård har historie helt tilbake til 1300-tallet, men har dessverre blitt herjet av flere branner. De bygninger som i dag står på gården stammer fra 1700-tallet. Barokkhagen og skogen er åpen for besøkende – det er også landbruksutstillingen, klesutstillingen og Danmarks nest største samling av flaskeøl…

 

Lerbæk Hovedgård er ikke åpen for besøkende, men parken kan benyttes på dagtid.

 

Bangsbo Hovedgård – benyttes i dag som museum, se eget avsnitt.

 

Parkanlegg og hager

Rundt om i byen er det en rekke parker og hager. Bangsbo er igjen sentralt, her kan man se Bangsbo Skovene, Botanisk Have og de spesielle Spaltebedene. I Boolsens Stenhave er det samlet 1000 steiner som har fungert som redskaper, de eldste ca 5000 år gamle. Kennedy Parken og Plantagen er to klassisk anlagte parker sentralt i byen.

 

Fergestrekninger

Oslo-Frederikshavn er den mest relevante fergestrekningen for oss nordmenn – ruten drives som en tradisjonell ”danskebåt”-strekning med ferge som har cruisebåt-ambisjoner.

Frederikshavn-Gøteborg er den andre fergestrekningen som har sitt utspring fra byen. Drives som tradisjonell fergestrekning med hovedvekt på transport. En ekspressbåt med overfartstid på 2 timer og to tradisjonelle ferger som bringer dere over på 3 timer og 15 minutter.


Login Form