Ta Ferge!

Når dere først er i København bør turen legges innom sjarmerende Nyhavn

Nyhavn byr på København-sjarme i overflod!

 

København

Kontinentale København er en by med mange fasetter. Nedenfor gir vi en liten innføring av hva dere kan oppleve når dere besøker byen – men husk at det er uendelig mye mer å se og gjøre i

 

Kjøp fergebilletter 

Ta sjøveien mellom våre to naboland.

Kjøp billetter her

Noen av hovedattraksjonene

Tivoli i København

Som turist er det ingen vei utenom Tivoli i København – dere bare må innom og nyte av den nærmest eksotiske atmosfæren, spise på en av de kritikerroste Michelin-stjerne restaurantene og gå på konsert. Hvorvidt konserten skal være symfoni, pop eller en opera bestemmer dere selv.

- Ja, og så må dere selvfølgelig slå dere løs i halsbrekkende adrenalinpumpende aktiviteter hvor dere slynges høyt opp, sendes i loop, faller hurtig ned igjen, eller vris rundt i av sterke G-krefter. For dere er jo i Tivoli!

 

Bakken (Dyrehavsbakken)

Rett utenfor København ligger ”folkets tivoli”; Bakken. Dette er Tivoli slik det var i gamle dager, og sjarmfaktoren er høy mellom berg- og dalbaner, karuseller, skytebaner og boder med sukkerspinn og røde pølser. Liker dere Tivoli, så prøv både Bakken og Tivoli i sentrum – de er så forskjellige at de godt kan oppleves på samme tur.

 

København Zoo

Det handler om dyr i Zoo, og det dyr i alle varianter. Store og små, eksotiske eller nære, skumle og søte… For å gå litt opp i Zoo’s fakta så har de 240 forskjellige dyrearter og totalt er det 3500 dyr vi kan beundre.

 

Den lille havfrue

Man skulle tro at statuen av Den lille havfrue drukner litt blant alle kommersielle tilbud som sloss om tilreisendes oppmerksomhet, men HC Andersens eventyrfigur holder stand som Københavns mest besøkte attraksjon. Og der hun sitter i vannkanten kan hun stolt fastslå at hun uten tvil er Danmarks mest fotograferte motiv. Du finner den lille damen en liten spasertur fra fergen.

 

Nyhavn

Sporene etter de lugubre og lysskye virksomhetene som preget Nyhavn er borte, og nå kan vi nyte god mat og godt drikke i den sjarmerende gågaten. De fargerike husene som flankerer Nyhavn gir en rustikk stemning som ytterligere forsterkes av kanalbåtene som snirkler seg inn og ut av det trange stoppestedet.

 

Christianshavn

Trengselen er noe mindre i Christianshavn enn Nyhavn, men opplevelsen er ikke noe dårligere! Her ligger flere av byens Michelin-stjerne restauranter, og så finner dere Noma der – restauranten som ble kåret til verdens beste i 2010. Etter en tur langs kanalene (hvor dere kan leie robåt hvis det frister med en tur på vannet) kan dere prøve to opplevelser med stort sprik: Operaen eller fristaden Christiania, som begge ligger i Christanshavn.

 

Nordens by for matelskere

Ingen andre nordiske byer kan måle seg med København når det kommer til matkvalitet. Byen har en rekke restauranter med stjerner i Michelin Guiden og vi finner også verdens beste restaurant her, Noma, som stakk av med tittelen i 2010. Bak alle ”mat-lokomotivene” finner vi en underskog av spisesteder som serverer god og spennende mat, mange av dem til en billig penge. Så ikke fall for fristelsen til å bare ”ta noe kjapt” når dere besøker København, men sørg for å spise godt – det er en del av opplevelsen!

 

Shopping? København er et eldorado!

København må da være en av verdens beste byer å shoppe i! Strøget er en selvfølge – dit må dere bare og kikke eller shoppe i alt fra tradisjonelle kjedebutikker til langt mer spennende internasjonale designerbutikker. Men også sidegatene fortjener et besøk, der finner dere dansk designede klær eller møbler – og det er som kjent i verdensklasse. København har også en rekke varehus og magasiner hvor fristelsene bugner. Husk også de mange antikvitetsbutikkene og loppemarkedene rundt om i byen – der kan dere finne noen virkelige godbiter!

 

Opp i høyden i København

Siden København i likhet med resten av Danmark er litt flatt er det bare enda mer imponerende å se byen fra høyden. Og det finnes heldigvis mange muligheter for å komme opp i litt luftige omgivelser: Sjarmerende Rundetårn er nok den mest besøkte og lettest tilgjengelige, men kirkene Vor Frelsers Kirke og Marmorkirken byr også på København i fugleperspektiv. (Vor Frelsers Kirke anbefales ikke for folk med høydeskrekk da 150 av de 400 trinnene opp til toppen går på utsiden av det karakteristiske spiret. (Marmorkirken ligger en liten spasertur fra fergen.))

 

Slott

Danskene er kjent for sine slott, og København har opptil flere av dem… Dronningens bopel, Amalienborg Slot, er et selvskrevent stoppested for royalister, men Rosenborg Slot er vel verdt et besøk det også. Det er adgang til Rosenborg Slot, og det er også her de danske kronjuvelene er utstilt sammen med resten av dronningens ”bling”.

 

To av Danmarks mest særpregede ”eventyrslott” ligger et stykke utenfor byen, i henholdsvis Hillerød og Helsingør. I Helsingør finner vi Kronborg Slot (kjent som ”Hamlet”-slottet), mens i Hillerød ligger Frederiksborg Slot (huser også Det Nationalhistoriske Museum). Begge disse slottene anbefales på det varmeste…

 

Museer

Det vil være håpløst å ramse opp alle Københavns museer i en artikkel, men vi nevner noen: Karen Blixen Museet viser hennes private hjem og en utstilling om hennes liv og verker. Det internasjonalt anerkjente samtidskunstmuseet Louisiana Museum for Moderne Kunst er ”et must” for kunstinteresserte, likeså Ny Carlsberg Glyptotek som viser 10 000 verker. Dansk Arkitektur Center, Dansk Design Center og Designmuseum Danmark trenger neppe noen videre introduksjon, men alle tre er vel verdt et besøk. Til sist nevner vi Frilandsmuseet som viser danske bondegårder og landeiendommer.

 

Lær noe nytt

Tycho Brahe Planetarium er et godt startsted hvis dere ønsker å fylle på med litt ny kunnskap – og her er det altså temaet verdensrommet. Litt utenfor København, nærmere bestemt i Hellerup, ligger Experimentarium som setter fantasien og de små grå i sving med morsomme eksperimenter. Ripley’s Believe it or Not og Guinness World Records tilfredsstiller trangen til å lære om sære fakta og merkelige rekorder.

 

Ferger i København

Fra København går det ferge til Oslo med daglige avganger. Fergen som seiler mellom Oslo-København har cruise-båt standard med et godt tilbud til sine reisende.

Ferge Oslo-København


Login Form